Koriander - Oljefrön
Koriander används som krydda i matlagning och för att ge en behaglig doft i parfymeri, kosmetika och tvålframställning. Växten är en bra honungsplanta.
Den används i stor utsträckning som krydda för att smaksätta och förstärka korv, ost, konserverat kött och fisk, inlagda grönsaker, samt likörer, och tillsätts i bakning av Borodino-bröd, konfektyr och kulinariska produkter, liksom i tillverkningen av vissa typer av öl och likörer (i Tyskland).
Eterisk olja utvinns från frukten, som används för syntes av linalylacetat, citral och andra aromatiska ämnen som används i parfymeri och kosmetika för att ge parfymprodukter doften av liljekonvalj, viol, ros, bergamott, lilja, citron, etc. Eterisk olja används inom teknik, tvålframställning och textilindustrin. Efter destillering av den eteriska oljan extraheras den feta oljan, som används inom tvålindustrin och produktionen av oljesyra.